€25 extra korting

Heb je een vraag ?

Onze medewerkers helpen je graag verder

070 224 900

(€ 0,30 p/m)

Maandag - Vrijdag: 09.00 - 21.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Zondag: 10.00 - 17.00

Je kan ook schriftelijk contact met ons opnemen: Bekijk de contactpagina

Op vakantie in Frankrijk met een baby

Family time - 17 May. 2018

Op vakantie in Frankrijk met een baby

Voor de eerste keer op vakantie met je baby. Spannend, maar o zo fijn. Zo kunnen jullie écht even samen zijn. Wil je niet te lang in de auto zitten, maar wél echt even weg? Een vakantie in Noord-Frankrijk is ideaal voor jou en de baby. We vertellen je graag waarom...

Vakantie in Noord-Frankrijk met een baby

Je hebt een bijzondere, drukke tijd achter de rug. Een vakantie komt dus als geroepen! Maar waar gaat de reis naartoe? Met deze vraag worstelen veel jonge ouders. Je wilt niet al te ver van huis zijn, maar wél echt even weg... Noord-Frankrijk is de ideale uitvalbasis voor de eerste vakantie met je baby. Met bossen, pittoreske dorpjes en een wijntje met Franse kaasjes kan het genieten beginnen. Onbezorgd genieten, want met deze handige babychecklist heb je alles bij de hand! En laat de buggy, het badje, aankleedkussen en (optioneel, tegen betaling) de babybox vooral thuis. Bij Center Parcs boek je op geselecteerde parken gratis het Baby Servicepakket. Zo kun je ook niets vergeten! Ook de gratis potjes babyvoeding staan klaar in de overdekte Market Dome en een magnetron om flesjes op te warmen. Kortom: aan alles is gedacht... op naar Noord-Frankrijk; onze vakantieparken en de regio's hebben heel veel voor jou en je baby in petto!

Onze babyvriendelijke vakantieparken in Frankrijk

Les Trois Forêts - midden in een groot oerbos, vlakbij de grote stad Nancy

Afstanden

  • 4 uur rijden vanaf Maastricht
  • 4 uur en 50 minuten rijden vanaf Eindhoven
  • 5 uur en 30 minuten rijden vanaf Utrecht

In het park

In Les Trois Forêts beleven gezinnen met baby’s hoe dan ook een fijne vakantie in Frankrijk. Het vakantiepark is gelegen in een reusachtig oerbos waar je heerlijk kunt wandelen. En misschien wordt het wel de eerste keer dat je met je baby gaat zwemmen? Het warme water van subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo dient zich uitstekend om je baby te laten wennen. Bovendien zijn er altijd zwemluiers-, vestjes en een grote familiekleedkamer aanwezig. Is niet alleen je baby na het babyzwemmen toe aan een rustmomentje, maar jij ook? Komt goed uit, de cottages variëren van een comfortabele Comfort cottage tot luxe spafaciliteiten in een Exclusive cottage. Met je eigen welnesskamer met privésauna, bubbelbad en regendouche; wat wil je nog meer? Met de kleintjes naar indoor speelwereld BALUBA, met glijbanen, bouwblokken en trampolines?

Buiten het park

Of de grote stad Nancy verkennen? Je vind er tal van historische bezienswaardigheden. Van culinaire verwennerijen op eeuwenoude pleinen zoals Place Stanislas en Place de la Carrière tot bijzondere musea Musée des Beaux Arts en Het Lorraine Museum. Wandel ook eens met de kinderwagen door de botanische tuinen of maak een 'Art Nouveau stadswandeling' en struin langs huizen die in deze stijl zijn gebouwd. Een ander cultureel hoogtepunt is de kathedraal in de stad Straatsburg, op een uurtje rijden van het vakantiepark. Voor natuurliefhebbers is Les Trois Forêts bovendien prachtig gelegen, midden in het groen met mooie wandel- en fietsroutes. Ook de wijngebieden in de Elzas zijn de moeite waard: dat wijntje heb je wel verdiend ;)

Le Lac d’Ailette - in de Champagne-streek, vlakbij het bruisende Reims

Afstanden

  • 3 uur en 30 minuten rijden vanaf Maastricht
  • 4 uur en 30 minuten rijden vanaf Eindhoven
  • 4 uur en 50 minuten rijden vanaf Utrecht

In het park

Je verwacht het niet. Een vakantie in Noord-Frankrijk met een 140ha groot meer en een schiereiland met daarop een kleurrijk Canadees dorpje. En dat is nog maar een van de verrassingen die Le Lac d'Ailette voor je heeft. Voor jonge ouders met een baby is het ultiem genieten. Met een wit zandstrand waar je baby onder de parasol heerlijk kan spelen, een verwarmd zwemparadijs voor een eerste babyzwemles en een Kinder-doe-bad met glijbanen en fonteintjes voor de oudere kids. Ook hier zijn zwemluiers- en vestjes aanwezig. En het is ook helemaal niet erg om even te relaxen in je cottage terwijl je baby een dutje doet. Een gedeelte van de cottages is namelijk onlangs vernieuwd. Met alle comfort in een Comfort cottage en een privésauna en bubbelbad in een VIP cottage. Kortom: je bepaalt zelf hoe luxe je met je baby op vakantie gaat naar Frankrijk!

Buiten het park

Op 30 minuten rijden van het vakantiepark vind je de historische stad Laon. Het charmante centrum is gelegen op een rotsachtige heuvel met een schitterende kathedraal en middeleeuwse beeldhouwwerken. De bovenstad is verbonden door middel van een kabellift; ideaal voor de kinderwagen en andere spullen! Voor een korte pauze zijn er talrijke restaurants en cafés om weer op te laden. Breng ook een bezoekje aan Reims, bekend vanwege de champagne en de kathedraal. Behalve de kathedraal staan de basiliek van Sint-Rémi, het Paleis van Tau en de Romeinse triomfboog Porte Mars op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Villages Nature® Paris - naast Disneyland® Paris en vlakbij Parijs

Afstanden

  • 5 uur en 20 minuten rijden vanaf Utrecht
  • 5 uur rijden vanaf Eindhoven
  • 4 uur en 15 minuten rijden vanaf Maastricht

In het park

Ons nieuwste park Villages Nature® Paris is het juweeltje van Center Parcs. Een allesomvattend vakantieresort met een van de grootste zwemparadijzen van Europa en luxe accommodaties om lekker te relaxen. Wil je niet te ver wandelen naar de boulevard met winkels, restaurants en de activiteiten? Dan zijn de appartementen - met uitzicht over het meer en de thematische tuinen - een absolute aanrader! Verblijf je liever in een ruime cottage met een privétuintje? Kan ook!
Voor ouders die er even tussenuit willen voor een leuke activiteit of een ontspannende spabehandeling is er de Babyclub, een privécreche waar professionals van 'Petite Enfance' (goedgekeurd door de PMI) voor je baby zorgen. Of geef je baby zelf een ontspannende massage tijdens de activiteit 'Babymassage'. En vergeet ook geen wandeling te maken door de thematische tuinen, het avonturenbos en langs de educatieve kinderboerderij. Je kunt er genoeg beleven!

Buiten het park

Een dagje Disneyland® Paris, op 10 minuten rijden van Villages Nature® Paris, mag je natuurlijk niet overslaan! De kinderwagen (te huur) staat bij de entree al voor je klaar. Laat de kinderdromen (en die van jou ;) maar uitkomen! Met Peter Pan over de daken vliegen, wandelen door het doolhof van Alice in Wonderland en natuurlijk een eerste ontmoeting met Mickey Mouse en Prinses Elsa. Staat je kind te trappelen om in een attractie te gaan waar baby's niet in mogen? De papa en mama kunnen elkaar afwisselen - de een blijft buiten bij de baby en de ander gaat mee - zonder daarna opnieuw in de rij te staan, namelijk door het codewoord 'Baby Switch' te roepen naar de castmedewerker. Voor een schone luier of opgewarmd flesje kun je terecht bij het Baby Care Center. En als je de muziek hoort, haast je dan... De Disney parade begint! Kijk die kinderogen eens glunderen na een knipoog of handje van een van de Disney figuren. Na zo'n onvergetelijke - maar vermoeiende - dag is het extra fijn om dichtbij te overnachten! Staat de volgende dag een stadswandeling in Parijs (op 32 kilometer afstand) op de planning? De Eifeltoren, Notre Dame, Arc d'Triompf en andere bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard!

Twijfel je nog over Noord-Frankrijk? Lees hier meer over onze andere vakantieparken in Frankrijk. En hiervind je alles wat Center Parcs heeft voor jou en je baby. In Les Trois Forêts, Le Lac d’Ailette en Villages Nature® Paris geniet je hoe dan ook van een onbezorgde babyvakantie!